main logo
1065

Avocat: Țurcan zice că acuzația de spionaj a apărut din cauza că nu s-a lăsat coruptă

Anchetatorii FSB au acuzat-o în mod oficial de spionaj (articolul 276 din Codul penal) pe Carina Țurcan, membru al Consiliului de Administratie la „INTER RAO”, a declarat avocatul ei, citat de Interfax.

Avocat: Țurcan zice că e acuzată din cauza că nu s-a lăsat coruptă

Țurcan însăși consideră inițierea procedurilor penale drept o încercare de a o îndepărta din funcție „din cauza principiilor și a integrității sale”, a subliniat apărătorul.

„Carina nu recunoaște vina, nu înțelege de ce este acuzată și, de asemenea, nu înțelege ce a comis”, a spus avocatul, transmite Ştiri.md cu referire la PaginadeRusia.

Carina Țurcan este cetățean al României. Anchetatorii o acuză că a transmis date Serviciului de Informații Externe al României despre proiectele „Inter RAO“ din străinătate, inclusiv informații cu privire la negocierile privind sistemele de alimentare cu energie electrică în zonele ocupate de Rusia în estul Ucrainei.

Azi dimineata, 28 iunie, Țurcan a fost adusa in fața instanței pentru judecarea apelului său la masura preventiva de arestare. A fost prima dată când Țurcan a apărut în fața jurnaliștilor după arestarea sa, notează RBC.

Potrivit RIA Novosti, sedinta instanței a avut loc în spatele ușilor închise.

Curtea de primă Instanță din Moscova a respins apelul depus de avocatul apararii, care a cerut o măsura mai putin dura (arest la domiciliu).

„Decizia instanței Lefortovo din Moscova, de pe 15 iunie a fost admisa, recursul avocatului a fost repsins“, – a informat „Interfax“ serviciul de presă al instanței.

Carina Țurcan va rămâne în arest până pe 13 august. Dacă va fi gasita vinovata, românca risca o pedeapsa de 10-20 de ani de închisoare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării