main logo
2014

Avionul premierului neozeelandez s-a defectat în drum spre Japonia

Avionul forțelor de apărare neozeelandeze care îl transporta pe premierul neozeelandez Christopher Luxon în Japonia s-a defectat duminică, obligându-l pe prim-ministru să-și continue drumul cu un zbor comercial, a confirmat luni biroul acestuia.

Avionul premierului neozeelandez s-a defectat în drum spre JaponiaFoto: digi24.ro

Christopher Luxon urmează să petreacă patru zile în Japonia, unde se așteaptă să se întâlnească cu premierul japonez Fumio Kishida și să promoveze afacerile din Noua Zeelandă, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

Presa neozeelandeză a relatat că aeronava Boeing 757 s-a defectat în timpul unei opriri pentru realimentare în Papua Noua Guinee, lăsând delegația de afaceri și jurnaliștii blocați în Port Moresby, în timp ce Luxon a luat un zbor comercial spre Japonia.

Cele două avioane 757 pe care le dețin Forțele de Apărare ale Noii Zeelande au mai mult de 30 de ani, iar vârsta lor le-a făcut din ce în ce mai puțin fiabile. 

Ministrul neozeelandez al apărării, Judith Collins, a declarat luni la postul de radio Newstalk ZB că problemele constante ale zborurilor au fost „jenante” și că ministerul are în vedere ca Luxon și delegația sa să zboare de acum înainte cu zboruri comerciale. 

Echipamentele îmbătrânite și menținerea unui număr suficient de personal sunt principalele probleme cu care se confruntă Forțele de apărare ale Noii Zeelande. Guvernul a declarat că ar dori să cheltuiască mai mult pentru apărare, dar în același timp încearcă să reducă cheltuielile, deoarece țara se confruntă cu dificultăți economice.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării