main logo
779

Avionul prăbuşit în Indonezia. Primele date pe care le indică cutia neagră

Soerjanto Tjahjono, şeful Comitetului pentru Siguranţa Transporturilor din Indonezia, a declarat că datele descărcate din cutia neagră a avionului prăbuşit după decolarea de la Jakarta au relevat că indicatorul de viteză nu funcţionase corect în cursul ultimelor patru zboruri ale aeronavei.

Avionul prăbuşit în Indonezia. Primele date indicate de cutia neagrăAvionul prăbuşit în Indonezia. Primele date pe care le indică cutia neagră

Tjahjono şi Nurcahyo Utomo, membru al echipei de investigaţii, au declarat luni că problema a fost similară în cursul ultimelor patru zboruri, inclusiv înainte de prăbuşirea avionului pe data de 29 octombrie, transmite Știri.md cu referire la mediafax.ro.

Oficialii au precizat că datele descărcate par să confirme rapoartele că altitudinea şi viteza avionului erau neregulate înainte de prăbuşire.

Scafandrii au recuperat joi una din cutiile negre ale avionului, mai exact înregistratorul de date de zbor. Autorităţile continuă să caute cea de-a doua cutie neagră, anume înregistratorul de voce din cockpit.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării