main logo
796

Avion prezidențial, scos la vânzare: Are dormitor, baie și șemineu

Noul președinte al Mexicului, Andrés Manuel López Obrador, a scos la vânzare avionul prezidențial cumpărat de predecesorul său, la doar trei zile după ce s-a instalat în funcție.

Avion prezidențial, de vânzare: Are dormitor, baie și șemineu

În 2016, aeronava Boeing 787 Dreamliner a costat aproximativ 210 milioane de dolari, iar guvernul Mexican urma să-l plătească în rate timp de 15 ani. 

Avionul este dotat cu dormitor, baie, living, birou, sală de conferințe și centru de transmisiuni, transmite Știri.md cu referire la Protv.ro.

Andres Manuel Lopez Obrador, fost primar al capitalei mexicane, şi-a preluat mandatul de şef al statului, depunând sâmbătă jurământul.

Se aşteaptă ca noul preşedinte de stânga, în vârstă de 65 de ani, să marcheze o nouă direcţie pentru ţara condusă în tradiţional de centru-dreapta, încercând să combată nivelurile ridicate de sărăcie şi criminalitate, scrie dpa.

În primul discurs adresat naţiunii după învestire, el a afirmat că în timpul mandatului său (2018-2024) va lupta împotriva corupţiei publice şi private, relatează EFE.

Obrador s-a născut într-o familie de comercianţi, la 13 noiembrie 1953, în comunitatea rurală Tepetitan, în sudul statului Tabasco. Este cunoscut mai popular ca Amlo, care este un acronim de la toate iniţialele numelui său.

A fost ales primar al oraşului Ciudad de Mexico în 2000. A candidat şi la alegerile prezidenţiale din 2006 şi 2012, pe care le-a pierdut. De data aceasta a candidat pentru o coaliţie de trei partide, condusă de partidul Mişcarea de Regenerare Naţională (Morena), pe care el l-a fondat în 2014, şi a fost ales cu 53% din voturi dintre patru candidaţi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării