19 iun, 2019 12:27
561
0
Avion prăbușit în Ucraina. Când anchetatorii vor anunța numele suspecților
19 iun, 2019 12:27
561
0

Investigatorii în cazul prăbuşirii avionului Malaysia Airlines în estul Ucrainei, în 2014, vor prezenta miercuri noi dovezi, relatează BBC.

Foto: Foto: Guliver/ Getty Images

Echipa de anchetă comună (JIT) a fost constituită în 2014 de către Australia, Belgia, Malaysia, Olanda şi Ucraina, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Avionul zbura de la Amsterdam la Kuala Lumpur şi a fost doborât deasupra Ucrainei. Toate cele 298 de persoane aflate la bord au murit.

Investigatorii au dat vina pe separatiştii pro-Rusia, despre care au precizat că au atacat avionul cu o rachetă fabricată în Rusia.

Avionul, un Boeing 777, s-a prăbuşit în estul Ucrainei controlat de separatişti pe 17 iulie 2014. Rusia a negat orice implicare şi a susţinut că racheta a fost lansată de pe teritoriu ucrainean.

Investigatorii olandezi vor organiza o conferinţă de presă miercuri, după ce vor informa rudele victimelor. Echipa de investigaţie, care doreşte ca suspecţii să fie judecaţi în baza dreptului olandez, a informat anterior că are „o listă lungă” de persoane de interes şi a apelat la martori pentru ajutor.

Vineri, procurorii au anunţat că vor prezenta noi dovezi iar presa olandeză a speculat că ar fi vorba de nominalizarea unor suspecţi.

Kateryna Zelenko, o purtătoare de cuvânt a Ministerului ucrainean de Externe, a declarat pentru agenţia Unian joi: „Mâine, lumea va afla numele primelor patru persoane care sunt suspectate că au fost implicate”.

Zelenko a declarat că procurorii olandezi îi vor pune sub acuzare în Olanda. „Trebuie dovedit că ei sunt vinovaţi la tribunal”, a adăugat ea.

Site-ul de investigaţii Bellingcat va publica de asemenea un nou raport privind prăbuşirea.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter