main logo
943

Avion prăbușit în Ucraina. Când anchetatorii vor anunța numele suspecților

Investigatorii în cazul prăbuşirii avionului Malaysia Airlines în estul Ucrainei, în 2014, vor prezenta miercuri noi dovezi, relatează BBC.

Avion prăbușit în Ucraina: Anchetatorii vor anunța numele suspecțilorFoto: Foto: Guliver/ Getty Images

Echipa de anchetă comună (JIT) a fost constituită în 2014 de către Australia, Belgia, Malaysia, Olanda şi Ucraina, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Avionul zbura de la Amsterdam la Kuala Lumpur şi a fost doborât deasupra Ucrainei. Toate cele 298 de persoane aflate la bord au murit.

Investigatorii au dat vina pe separatiştii pro-Rusia, despre care au precizat că au atacat avionul cu o rachetă fabricată în Rusia.

Avionul, un Boeing 777, s-a prăbuşit în estul Ucrainei controlat de separatişti pe 17 iulie 2014. Rusia a negat orice implicare şi a susţinut că racheta a fost lansată de pe teritoriu ucrainean.

Investigatorii olandezi vor organiza o conferinţă de presă miercuri, după ce vor informa rudele victimelor. Echipa de investigaţie, care doreşte ca suspecţii să fie judecaţi în baza dreptului olandez, a informat anterior că are „o listă lungă” de persoane de interes şi a apelat la martori pentru ajutor.

Vineri, procurorii au anunţat că vor prezenta noi dovezi iar presa olandeză a speculat că ar fi vorba de nominalizarea unor suspecţi.

Kateryna Zelenko, o purtătoare de cuvânt a Ministerului ucrainean de Externe, a declarat pentru agenţia Unian joi: „Mâine, lumea va afla numele primelor patru persoane care sunt suspectate că au fost implicate”.

Zelenko a declarat că procurorii olandezi îi vor pune sub acuzare în Olanda. „Trebuie dovedit că ei sunt vinovaţi la tribunal”, a adăugat ea.

Site-ul de investigaţii Bellingcat va publica de asemenea un nou raport privind prăbuşirea.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării