main logo
994

Avion prăbuşit în mare: Unii piloţi ai companiei consumau droguri

Unii piloţi ai companiei Lion Air, al cărei avion s-a prăbuşit în această dimineaţă la ţărmul Indoneziei, au fost arestaţi şi anchetaţi pe parcursul mai multor ani, începând cu 2011.

Avion prăbuşit în mare: Unii piloţi ai companiei consumau droguri

„Ultimul incident a avut loc în decembrie, 2017, când pilotul principal a fost judecat pentru păstrare de amfetamină cristalizată în camera sa de hotel, cu o zi înainte de zbor", anunţă Sydney Morning Herald, transmite Ştiri.md cu referire la Publika.

De menţionat este şi faptul că Lion Air nu este o companie care a garantat siguranţa deplină a zborurilor de-a lungul existenţei sale. În 2002 au avut loc numeroase incidente şi accidente, iar în perioada dintre 2007-2016, Uniunea Europeană a interzis avioanelor companiei în cauză să zboare de-asupra Europei.

Din sursele preliminare, piloţii care erau la cârma avionului prăbuşit, aveau trecute toate testele şi comisiile medicale de rigoare.

Amintim că, un avion al companiei indoneziene low-cost Lion Air s-a prăbuşit în mare la câteva minute după decolarea de pe aeroportul internaţional din Jakarta. Aeronava avea 189 de persoane la bord, au anunţat Ministerul Transporturilor şi salvatorii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării