main logo
545

Avion aterizat de urgență la Philadelphia. Mărturiile unui pasager

Primele date ale anchetei, în cazul avionului american care a aterizat de urgență la Philadelphia, indică faptul că o bucată din elicea motorului era complet ruptă.

Avion aterizat de urgență la Philadelphia. Mărturiile unui pasagerAvion aterizat de urgență la Philadelphia. Mărturiile unui pasager

Autoritățile aviatice au declanșat investigații tehnice ample, care pot dura chiar și un an. Între timp, apar noi mărturii ale pasagerilor din cursa groazei. Au aplaudat-o pe femeia-pilot căreia ii datorează viața, relatează tvr.ro

Pasagerii au declarat că au auzit o explozie după ce aeronava, un Boeing 737, a urcat la 10.000 de metri altitudine. A fost urmată de a doua explozie - probabil de la geamul spulberat, cabina s-a depresurizat, iar atunci s-a creat panică.

Unii pasageri au scris mesaje pe Twitter și au postat imagini cu ceea ce credeau a fi ultimele clipe din viață. 22 de minute a durat coșmarul, au anunțat autoritățile americane. Tammie Jo Schultz, una dintre primele femei pilot din marina americană, este considerată o eroină.

"- Este avionul vostru în flăcări?

- Nu, nu este în flăcări, dar lipseşte o bucată din el. Este o gaură în el şi o persoană a fost trasă în afară".

ROBERT SUMWALT, director Autoritatea naţională pentru siguranţa transporturilor: "Piloţii companiilor sunt antrenaţi în mod curent pentru cazuri de depresurizări, coborâri de urgenţă sau pierdere a motorului".

Șapte pasageri au fost răniți, iar o femeie a murit, mamă a 2 copii și vicepreședinte de bancă. A avut neșansa să stea în apropierea geamului spulberat. Este primul deces într-un avion comercial în aproape un deceniu.

TIM McGINTY, pasager: "Motorul s-a desprins. O fereastră a fost smulsă şi o doamnă a fost scoasă în afară pe fereastră şi nu puteam să o tragem în interior".

Pasagerii spun că pilotul Tammy Schultz a vorbit cu toți cei aflați la bord, după ce avionul a ajuns la sol.

ALFRED TUMLINSON, pasager: "Are nervi de oţel. Am aplaudat-o pe această doamnă. Vreau să-i trimit o felicitare de Crăciun".

Compania aeriană a precizat că avionul Boeing 737 avea 18 ani vechime și fusese verificat cu 3 zile înaintea accidentului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării