main logo
1670

Avion ars în Rusia: Cauza preliminară a tragediei cu 41 de morți

Responsabili de producerea accidentului aviatic produs pe Aeroportul Șeremetievo din Moscova ar fi piloții aeronavei. Potrivit presei ruse, anchetatorii examinează prioritar versiunea unei greșeli admise de piloți.

Avion ars în Rusia: Cauza preliminară a tragediei cu 41 de morți

Kommersant.ru scrie că piloții ar fi făcut câteva manevre greșite, cum ar fi faptul că au încercat să zboare în pofida frontului de furtună și s-au grăbit să aterizeze, în loc să mai păstreze aeronava în aer, pentru a arde o anumită cantitate de combustibil care era în surplus.

Totodată, anchetatorii au mai scos la iveală faptul că atât piloții, cât și angajații dispeceratului sau tehnicienii care au verificat starea aeronavei, nu ar fi fost bine pregătiți. De asemenea, se ia în calcul și versiunea condițiilor meteo nefavorabile, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

Potrivit sursei citate, care face referire la persoane apropiate anchetei, avionul care aparține companiei Aeroflot a decolat de pe Aeroportul Șeremetievo la ora 18:02 și deja peste 14 minute piloții au luat legătura cu angajații de la dispecerat, anunțând că aeronava a fost lovită de un fulger, cauzându-i probleme tehnice. Din acest motiv, piloții au decis să se întoarcă și să aterizeze de urgență.

Avionul s-a mai rotit în aer câteva minute, apoi urma să aterizeze pe pista care a fost eliberată pentru el, însă, aterizarea a fost, de asemenea, cu probleme. Piloții au făcut-o în regim manual, fiind deconectate mai multe funcții ale avionului, cum ar fi controlul vitezei minime admise de deplasare.

În plus, combustibilul neutilizat, care a rămas în avion în urma zborului de aproximativ de două ore spre Murmansk, i-a adăugat aeronavei masă, ceea ce a creat dificultăți suplimentare la aterizare. De asemenea, potrivit sursei citate, piloții au depășit limita de viteză la aterizare.

În urma accidentului aviatic de pe Aeroportul din Șeremetievo au decedat 41 de persoane.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării