main logo
814

Avioanele invizibile americane, distruse de uraganul Michael

Uraganaul Michael nu este responsabil doar pentru decesul a 18 persoane (conform ultimei numărători), ci şi pentru distrugerea unui număr de 17 avioane de luptă F-22 Raptor, relatează Bussines Insider.

Avioanele invizibile americane, distruse de uraganul Michael

Numărul de avioane afectate de uragan este echivalentul a 10% din totalul de aparate F-22 al Forţele Aeriene Americane. Distrugerile ar fi fost cauzate după ce uraganul a lovit Baza Aeriană Tyndall, transmite Ştiri.md cu referire la Protv.ro.

“Tyndall a fost distrus. (...) Clădirile mai vechi au fost distruse şi vor trebui reconstruite. Structurile mai noi care au supravieţuit furtunii-monstru vor avea nevoie de reparaţii substanţiale”, a declarat senatorul de Florida Bill Nelson, citat de Bussines Insider.

Furtuna nu ar fi afectat doar aparatele F-22, ci şi alte modele, precum F-15, Mitsubishi MU-2s sau avioane scoase din uz.

Uraganaul Michael a fost cea mai puternică furtuna care a lovit Florida din ultimii 50 de ani.

Posibila distrugere a aparatelor F-22 ar veni la nici o săptămână de la prăbuşirea unui F-35 şi la blocarea la sol a întregii flote de aparate F-35. Între timp, după inspecţii, aparatele F-35 şi-au reluat operaţiunile.

Costul unui singur aparat F-22 poate ajunge şi la 150 de milioane de dolari.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării