main logo
1005

Avertizare: Pensionarii ruși sunt în topul infestării cu HIV SIDA

Bătrânii pdin Rusia ractică relaţii intime de grup, schimbul de parteneri și droguri uşoare.

Avertizare: Pensionarii ruși sunt în topul infestării cu HIV SIDAPractică relaţii intime de grup, schimbul de parteneri și droguri uşoare.

Pensionarii riscă din ce în ce mai mult să se confrunte cu HIV din cauza relaţiilor intime intense, cu schimb de parteneri, relaţii intime de grup, homosexuale şi totodată neprotejate, a avertizat șeful unui centru regional de sănătate din Rusia, relatează Ştiri.md cu referire la evz.ro.

Persoanele în vârstă își păstrează activitatea sexuală şi peste 60 de ani, dar în același timp preferă să nu se protejeze - nu se mai tem, de exemplu femeile, că rămân gravide. 

Ca rezultat, epidemia HIV se deplasează de la vârsta de 20 de ani la grupurile de vârstă de 30-40 ani și de 50-60 de ani, a declarat Inna Rozhkova, șefa Centrului Karelian SIDA.

"În general, populația are un stil de viață foarte activ. Sexul la 60 de ani este acum norma. Aceasta nu este o intensitate a vieții sexuale ca în tinerețe, dar nu îngheață nici la 60 ani, şi nici la 65 de ani. Avem astfel de pacienți cu activitate sexuală foarte activă".

Practică schimbul de parteneri, sex de grup, sex rapid, sexul chimic cu ajutorul drogurilor uşoare atunci când se întâlnesc în apartamentele lor.

Arina Arkhipova a spus jurnaliștilor despre un pacient de 50 de ani care a venit recent pentru teste rapide, rezultatul: a contractat HIV în compania a doi bărbați. L-am întrebat: Îmi pare rău, dar cine a fost al treilea? "Al treilea a fost un bărbat. Am băut și... am suferit". Pentru mine a fost un șoc. "Există cluburi swingers în Petrozavodsk, care încă încearcă să se asigure că există prezervative. Şi totuşi oamenii nu le folosesc", a declarat psihologul.

Potrivit experților, contactele heterosexuale (73,5%) și injectările cu droguri (24,8%) sunt acum prevalente în rândul infecțiilor cu HIV. Și doar puțin mai mult de 1% dau infecție în timpul contactului homosexual.

 În acest an, în Karelia, au fost identificate în special multe cazuri - 210 de persoane. "Nu am avut niciodată un astfel de volum", a spus Inna Rozhkova.

La sfârșitul lunii trecute, Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că Rusia a riscat dezvoltarea unei epidemii de HIV fără control. 

Datele oficiale afirmă că în anul 2017 s-au estimat 104 000 de noi diagnostice HIV, cazurile totale depășind 1,2 milioane de persoane.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării