main logo
452

Avertizare: China, Rusia și Iranul încearcă să influențeze votul din SUA

China, Rusia și Iran încearcă să înfluențeze alegerile din Statele Unite în funcție de propriile interese, avertizează serviciile americane de informații, potrivit CNN.

Avertizare: China, Rusia și Iranul încearcă să influențeze votul din SUAFoto: Profimedia

Defavorizate de politica pe care a dus-o, Beijingul și Teheranul ar vrea ca Donald Trump să plece de la Casa Albă, așa că fac eforturi ca Joe Biden, candidatul democraților, să ajungă președinte, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

În schimb, Moscova încearcă să-l denigreze pe candidatul democrat. Este perceput ca având poziții anti-Rusia încă de când era vicepreședintele lui Barack Obama și se ocupa în special de politica externă a administrației. 

Se știe că Rusia s-a implicat și în precedentele alegeri prezidențiale din SUA, dorindu-și ca la Casa Albă să vină Donald Trump, nu Hillary Clinton, fost secretar de stat al administrației Obama.

Directorul Centrului Național de Contrainformații din SUA, care a prezentat aceste riscuri, spune că țările străine încearcă să înfluențe electoratul, să schimbe politicile americane, să creeze disensiune și să submineze încrederea americanilor în democrație. 

Oficialul afirmă însă că este dificil pentru adversarii Statelor Unite să manipuleze votul la scară mare.

„Cred că ultima persoană pe care Rusia o vrea la Casa Albă este Donald Trump, deoarece nimeni nu a fost mai dur cu Rusia ca mine. China ar fi încântată ca alegerile să fie pierdute de Donald Trump în fața adormitului Joe Biden. Asta visează, ar pune stăpânire pe țara noastră. 

Dacă Joe Biden ar fi președinte, China ne-ar stăpâni țara. Iranul ar vrea să vadă că eu nu mai sunt președinte. (...) Ultimul lucru pe care Rusia, China și Iranul îl vor este ca Donald Trump să câștige. Suntem cu ochii pe toți, trebuie să fim foarte atenți”, a comentat Donald Trump.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării