main logo
5257

Avertismentul virusologilor americani: Masca nu ne protejează de coronavirus

În urma investigaţiilor amănunţite, virusologii americani au ajuns la concluzia noul coronavirus este transportat prin aer de aerosoli, iar masca de protecţie nu este concepută pentru a bloca aerosolii. Prin urmare, masca nu ne protejează de coronavirus.

Avertismentul virusologilor americani: Masca nu ne protejează de virusFoto: romaniatv.net

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA arată că aerosolii sunt principala cale de răspândire a virusului SARS-CoV-2, transmite Știri.md cu referire la Romaniatv.net.

Totodată, specialiștii americani mai susțin și că spațiile interioare prost ventilate sunt foarte periculoase.

„Există dovezi din ce în ce mai mari care arată că picăturile și particulele din aer pot rămâne suspendate și pot fi respirate de alții. În general, mediile interioare fără o bună ventilație cresc acest risc", avertizează cercetătorii americani.

Tot cercetând, virusologii americani au descoperit că virusul ar putea călători mult mai departe, mai cu seamă în interior și în locuri în care oamenii vorbesc tare. Sau cântă, cum ar fi în săli de spectacole sau acolo unde sunt competiții sportive indoor.

„De luni întregi spunem 'Poartă mască', dar măștile de pânză nu sunt concepute pentru a bloca aerosoli. Schimbarea ar trebui să îi determine pe oameni să adopte soluții concrete pentru încetinirea transmiterii aeriene", a scris pe Twitter medicul Abraar Karan, de la Brigham and Womens Hospital din Boston.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării