main logo
362

Avertismentul lui Elon Musk: Omul s-ar putea transforma într-o specie pe cale de dispariţie

Unul dintre posibilele scenarii ale viitorului este ca omul să fie marginalizat de inteligenţa artificială, la fel cum omul a procedat cu alte specii de primate, crede Elon Musk.

Musk: Omul s-ar putea transforma într-o specie pe cale de dispariţie

Elon Musk, devenit unul dintre cei mediatizaţi antreprenori din lume datorită aspiraţiilor îndrăzneţe ale companiilor sale, spune că este doar o chestiune de timp până când inteligenţa artificială o va depăşi pe cea biologică, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

Umanitatea ar trebui să fie foarte atentă la cum dezvoltă AI-ul şi cum îl va proiecta în viitor, avertizează Musk, pentru că în cazul în care omul va gestiona prost acest aspect, ar putea deveni o specie pe cale de dispariţie.

Acesta dă exemplul relaţiei dintre om şi celelalte primate şi spune că specia mai inteligentă va încerca să-şi creeze un mediu proprice propriei existenţe, fără a ţine cont sau chiar ştiind că face rău celorlalte specii.

Acelaşi lucru, spune Musk, se poate întâmpla şi în relaţia dintre om şi AI, doar că AI-ul va fi în poziţia dominantă iar omul în locul maimuţei. „Este doar unul din scenariile posibile”, a spus Musk.

Una dintre companiile lui Elon Musk, numită Neuralink, are ca scop crearea unei interfeţe prin care omul să comunice direct cu AI tocmai pentru a atenua din diferenţa de inteligenţă care se va crea între cei doi.

Neuralink încearcă să creeze o interfaţă electrod - neuron la nivel micro, o tentativă considerată de unii experţi nerealistă şi imposibil de realizat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării