main logo
541

Avertismentul cercetătorilor: Ce se va întâmpla dacă o furtună solară va lovi Pământul

Când o furtună solară lovește Pământul creează probleme cu comunicaţiile prin satelit, producând și prejudicii uriașe în economie.

Avertisment: Ce se va întâmpla dacă o furtună solară va lovi Pământul

În 1972, zeci de mine din largul coastei Vietnamului au explodat în mod misterios, transmite Știri.md cu referire la Stirileprotv.ro.

Recent a fost stabilită cauza acestui incident: furtunile solare, care pot perturba în mod semnificativ câmpul electromagnetic al Pământului, scrie BBC News.

Astăzi, efectele unui eveniment similar ar putea fi mult mai grave - perturbând tehnologia pe care ne bazăm tot timpul, de la sateliți la rețelele electrice. 

Costul, numai pentru economia britanică, a unui asemenea eveniment a fost estimat la 16 miliarde de lire sterline.

Oamenii de știință caută indicii cu privire la cauzele care declanșează erupțiile solare pentru a putea anticipa când ar putea avea loc o nouă furtună solară.

Potrivit cercetătorilor, un eveniment meteorologic extrem este probabil să apară o dată la 100 de ani, deși fenomene de o anvergură limitată s-au întâmplat cu o frecvență mare. 

În 1859, fenomenul Carrington - cea mai violentă furtună solară înregistrată până în prezent - a provocat daune majore în sistemele telegrafice, iar lumina nordică a putut să fie văzută până la sud de Bahamas.

Cu fiecare ciclu solar, comunitatea noastră globală a devenit mai dependentă de tehnologie.

În 2018, sateliții spațiali sunt esențiali pentru comunicarea și navigația globală, în timp ce avioanele leagă continentele și rețelele energetice extinse din întreaga lume.

Toate acestea ar putea fi grav afectate de consecințele evenimentelor solare extreme.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării