main logo
820

Aventurile unui polițist care a fugit din Belarus în Rusia

Un polițist din Belarus a povestit cum a reușit să fugă din țara sa în Rusia.

Aventurile unui polițist care a fugit din Belarus în Rusia

Bărbatul  spune că a luat această decizie după o acţiune împotriva protestatarilor faţă de realegerea lui Alexandr Lukaşenko, transmite Știri.md cu referire la libertatea.ro.

Andrei Ostapovici a demisionat la 16 august din poliţia belarusă luând această hotărâre după o acţiune împotriva protestatarilor faţă de realegerea lui Alexandr Lukaşenko – în primul weekend după alegerile considerare fraudate, superiorii lui i-au cerut să investigheze persoane care vandalizaseră o dubă de poliţie, acuzaţii pe care le-a considerat fabricate.

„Am văzut cu ochii fărădelegile poliţiei şi desconsiderarea totală a legii.

Ştiam că nu voi dispus să iau parte la reprimări şi că trebuia să-mi susţin punctul de vedere”, a declarat bărbatul potrivit ziarului Adevărul care citează The Moscow Times.

Astfel că pe 16 august şi-a depus demisia şi a plecat la Moscova.

Totodată, şi-a postat pe Instagram scrisoarea de demisie în care i-a îndemnat pe conaţionalii săi să-l „dea afară pe dictator”.

O evadare plină de peripeții Ostapovici a înţeles că urmează să aibă mari probleme imediat ce a ajuns la Moscova, unde un prieten care avea relații puternice în Belarus l-a avertizat că autorităţile sunt pe urmele sale după ce au văzut postarea pe Instagram şi că ştiu deja că este în Rusia.

Atunci a contactat autorităţile din Lituania, care i-au promis o viză la trecerea graniţei.

A ajuns cu o maşină închiriată la frontiera dintre Rusia şi Lituania, dar vameşii ruşi nu l-au lăsat să treacă invocând restricţiile anti-COVID-19.

La sfatul lituanienilor, a mers la cel mai apropiat consulat din Rusia în oraşul vestic Pskov.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării