main logo
388

Avalanşă pe una dintre cele mai populare pârtii de schi. Mai mulți turişti, dispăruţi sub zăpadă

Mai multe persoane au fost luate marţi de o avalanşă pe o pârtie de schi în staţiunea elveţiană Crans-Montana, a anunţat poliţia cantonului Valais, relatează AFP şi Reuters.

Avalanşă pe una dintre cele mai populare pârtii de schi

Conform ultimului anunţ al poliţiei ce cuprinde un bilanţ provizoriu al victimelor, patru persoane au fost rănite, dintre care una se află în stare gravă. Echipe de salvare continuă să caute supravieţuitori, transmite Știri.md cu referire la Stirileprotv.ro.

Potrivit ziarului local Le Nouvelliste, încă cel puţin 10-12 persoane ar fi în continuare prinse sub un strat de zăpadă înalt de circa doi metri, după ce avalanşa a acoperit circa 300-400 de metri din pârtia de schi.

Accidentul s-a petrecut la ora locală 14:23 în sectorul Plaine-Morte. Acesta ajunge la o altitudine de peste 3.000 de metri şi este sectorul schiabil situat la cea mai mare înălţime în staţiunea Crans-Montana, foarte frecventată acum, fiind o perioadă de vacanţe şcolare.

Website-ul domeniului schiabil indică un riscă de avalanşă de nivelul 2, pe o scară de 1 la 5. 

Avalanşa a survenit după o săptămână în care s-au înregistrat temperaturi peste cele normale, ceea ce ar fi condus la topirea rapidă a zăpezii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării