1 244
0
Autorul căpșunelor în care erau puse ace de cusut, descoperit
1 244
0

O femeie de 50 de ani a fost arestată în Australia în urma unei anchete “vaste și complexe”, care vizează cazul capșunelor cu ace de cusut în interior, au anunțat duminică autoritățile.

Autorul căpșunelor în care erau puse ace de cusut, descoperit

Australia a trăit, în luna septembrie, mai multe săptămâni de panică, după descoperirea mai multor cazuri de căpşune cu ace şi bolduri în interior, incidente care au provocat dificultăţi producătorilor, panică în rândul consumatorilor şi un val de farse pe reţelele de socializare, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.

Peste 100 de cazuri de ″căpşune capcană″⁣ au fost raportate după primul incident, căruia i-a căzut victimă un bărbat spitalizat pentru dureri de stomac. Un incident similar a fost semnalat şi în Noua Zeelandă.

Poliţia a anunţat arestarea, duminică după-masă, a unei femei de 50 de ani în urma ″investigaţiilor vaste şi complexe″⁣.

Forţele de ordine din Queensland, un stat din nord-estul Australiei, au ″coordonat o anchetă naţională, în care au fost implicate mai multe autorităţi guvernamentale, servicii judiciare şi de informaţii″⁣, a adăugat poliţia într-un comunicat.

Femeia urmează să fie pusă sub acuzare duminică seară, iar luni va fi prezentată instanţei.

Poliţia nu a oferit detalii suplimentare în ceea ce priveşte rolul sau implicarea acesteia în incidente.

Incidentele au forţat supermarketurile să retragă căpşunele de pe rafturi, iar pe cultivatori să distrugă stocurile nevândute.

De asemenea, legislaţia în domeniu a fost înăsprită, cei vinovaţi de contaminărilor alimentare riscând până la 15 ani de închisoare.

“Nu este de glumă”, a declarat în septembrie premierul Scott Morrison, într-un discurs televizat. “Nu este acceptabil, aşa ceva nu este acceptabil în această ţară”, a adăugat şeful guvernului, calificând autorul drept “laş” şi ″nenorocit″⁣.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter