main logo
468

Autorul atacului cu bombă din Lyon jurase credinţă Statului Islamic

Principalul suspect în cazul exploziei din Lyon a recunoscut că a jurat credinţă ISIS.

Autorul atacului cu bombă din Lyon jurase credinţă Statului Islamic

Algerianul de 24 de ani suspectat că a detonat vinerea trecută un colet-capcană la Lyon a recunoscut în faţa anchetatorilor francezi că a jurat credinţă grupării Statul Islamic, relatează AFP şi Reuters joi citând surse judiciare. 

Poliţia l-a arestat luni pe principalul suspect, un student algerian la informatică în vârstă de 24 de ani, şi alte trei persoane în cadrul anchetei, transmite Ştiri.md cu referire la stirileprotv.ro.

Mohamed Hichem M. a recunoscut miercuri că a confecţionat coletul-capcană a cărui explozie s-a soldat cu 13 răniţi uşor în centrul oraşului Lyon.

“A recunoscut că a confecţionat coletul-capcană şi l-a plasat vineri după-amiază nu departe de gara Lyon-Perrache, în faţa unei brutării”, a declarat o sursă apropiată de investigaţie, potrivit Reuters.

Arestul provizoriu al său şi al fratelui său a continuat joi la sediul serviciilor antiteroriste franceze, în timp ce măsura a fost ridicată în cazul părinţilor săi la începutul după-amiezii, ”în absenţa unor elemente incriminatoare în acest stadiu”, a anunţat parchetul din Paris.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării