main logo
869

Autoritățile din SUA, în alertă după lansarea filmului Joker

Abia lansat în cinematografe, filmul Joker - marele câştigător al festivalului de la Veneţia, stârneşte deja controverse.

Autoritățile din SUA, în alertă după lansarea filmului JokerFoto: protv.ro

În Statele Unite se iau măsuri sporite de securitate după ce mai multe voci au susţinut că producţia va instiga la violenţă, iar personajul principal va fi considerat un model, transmite Știri.md cu referire la Stirileprotv.ro.

Actorii se apără şi spun că pelicula ar trebui, de fapt, să atragă atenţia asupra modului în care societatea tratează persoanele cu probleme psihice.

Filmul a avut premiera acum trei zile peste Ocean şi deja a pus pe jar autorităţile.

Polițist: “Chiar dacă momentan nu avem indicii concrete că ameninţările vor fi reale în oraşul Los Angeles, le transmitem spectatorilor că poliţiştii vor fi vizibili pe străzi.”

Marci Rubin, reporter News 12 New Jersey: “La fel ca în alte cinematografe din ţară şi acesta ia măsuri de precauţie pentru a se asigura că locul este unul cât se poate de sigur. Acest mesaj lipit atât pe uşa de la intrare, cât şi în interior, spune că nu ai voie să vii cu o mască pe faţă, costumat sau cu desene pe faţă.”

În 2012, în timp ce partea a treia din seria Batman rula într-un cinematograf din Colorado, un individ mascat a deschis focul asupra spectatorilor. 12 persoane au murit şi 70 au fost rănite, iar criminalul a fost condamnat la închisoare pe viață. Părinții îndoliați spun că noul film “Joker” va răscoli trecutul dureros.

Mama uneia dintre victime: “Cum vor reacţiona ceilalţi supravieţuitori, nu doar cei din atacul Aurora, dar şi cei care au trecut prin alte atacuri armate, când vor fi din nou nişte ţinte?”

Fanii peliculei au însă altă părere.

Bărbat: “Nu mă îngrijorează ce se spune. Eu tot vreau să văd filmul.”

Bărbat: “Este unul dintre cei mai cunoscuţi răufăcători care au existat vreodată în benzile desenate și acum vrei să fii cârcotaş pe tema violenței lui Joker? Hai să fim serioşi!”

Bărbat: “Există scene de violență în film, dar pentru mine pelicula este un mod de abordare a bolilor psihice folosind un personaj de benzi desenate.”

De aceeaşi parte a baricadei sunt şi cei care au contribuit la realizarea producţiei.

Todd Philipps, regizorul filmului: “Nu cred că filmul e neapărat despre bolile psihice, ci despre cum trebuie trataţi cei care suferă de aceste boli psihice.”

Joaquin Phoenix, interpretul lui Joker: “Cred că e un lucru bun dacă un film ne face să ieşim din zona de confort sau ne provoacă să gândim diferit.”

În ciuda controverselor iscate, în prima săptămână de la lansare se aşteaptă ca filmul să înregistreze încasări de peste 80 de milioane de dolari.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării