main logo
325

Autorităţile din Kazahstan au luat măsuri extreme împotriva turismului

Autorităţile din Kazahstan au luat măsuri extreme împotriva turismului. Sunt interzise de acum vizitele la celebrul Lac Colorat, care devenise loc de pelerinaj după tot felul de zvonuri cum că ar fi benefic în lupta împotriva cu COVID.

Autorităţile din Kazahstan au luat măsuri extreme împotriva turismuluiFoto: captură video

Apele lacului Kobeituz au început sa se coloreze în roz acum doi ani, când a avut loc o invazie de alge. De atunci, a devenit faimos în Kazahstan, transmite Știri.md cu referire la tvrmoldova.

Dar i s-a dus şi mai mult vestea de câteva luni, de când s-a răspândit - încă nu se ştie cum - zvonul că nămolul şi sarea de acolo ar avea proprietăţi miraculoase în lupta cu coronavirusul.

Battal Ibraiev, membru în administraţia locală: "Nu există studii sau date oficiale. Dar s-a dus vorba şi aşa a apărut un întreg comerţ, sub pretextul că sarea şi nămolul te apără şi te vindecă de COVID".

Degeaba au explicat specialiștii, medicii, autoritățile locale, că zvonurile sunt complet neîntemeiate, că nămolul nu vindeca boli, ci chiar le poate provoca. Oamenii nu s-au lăsat convinși şi au mers cu miile acolo să adune mâl, nisip, pietre, să aducă apă. Unii le foloseau ei inşişi, alții le vindeau cu mari beneficii.

Ialiya Kosanova, localnică: "Informaţia s-a răspândit pe reţelele sociale. Toata lumea mergea acolo să sape. Nu ştiam că e ilegal".

Pagubele provocate întregului ecosistem au ajuns atât de grave, încât ar fi nevoie de cel puțin 10 ani ca lacul să redevină ceea ce a fost. În așteptare, accesul e interzis în întreaga zona.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării