130
0
Austria va organiza pe 29 septembrie alegeri parlamentare anticipate
130
0

Alegerile parlamentare anticipate din Austria vor avea loc în data de 29 septembrie, a anunţat miercuri cancelarul austriac Brigitte Bierlein, numită în funcţie după demiterea Guvernului Sebastian Kurz, în contextul crizei politice generate de un scandal de corupţie.

Cancelarul austriac a anunţat că data de 29 septembrie este prima zi în care ar fi putut fi organizate alegerile, după ce vechiul parlament a fost dizolvat luna trecută, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.

Guvernul condus de cancelarul Sebastian Kurz a fost demis prin moţiune de cenzură în data de 27 mai, în urma unei crize politice generate de un scandal de corupţie.

Guvernul lui Kurz era susţinut de o coaliţie formată de Partidul Popular Austriac cu Partidul Libertăţii. Alianţa politică s-a destrămat după ce cancelarul Sebastian Kurz a cerut demiterea din guvern a unor lideri ai Partidului Libertăţii în contextul scandalului de corupţie în care era implicat vicecancelarul Hainz-Christian Strache.

Pe fondul crizei, preşedintele Austriei, Alexander Van der Bellen, a recomandat în luna mai organizarea de alegeri parlamentare anticipate în septembrie.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter