main logo
346

Austria: La trei ore după ce guvernul a căzut, Kurz anunță realegerile

Cancelarul conservator austriac Sebastian Kurz a ţinut un miting electoral la mai puţin de trei ore după ce guvernul său a căzut în urma unei moţiuni de cenzură, votată în parlament de partidele de opoziţie.

Austria: La trei ore după ce guvernul a căzut, Kurz anunță realegerile

"Sunt încă aici", a spus Kurz în faţa unei mulţimi de susţinători şi oficiali ai Partidului Popular Austriac (OeVP), aduşi la Viena cu autobuzele pentru a participa la acest eveniment organizat dinainte, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.ro.

Partidele de dreapta şi de stânga care au votat împotriva sa nu au nimic să ofere, cu excepţia dorinţei de a scăpa de el, a acuzat Kurz.

"Ele nu pot opri schimbarea pe care am început-o", a adăugat el, în ovaţiile mulţimii.

Moţiunea de cenzură a fost susţinută de parlamentarii social-democraţi şi ai Partidului Libertăţii din Austria (FPOe, extrema-dreaptă), care s-a aflat în coaliţia de guvernare cu Kurz până în urmă cu o săptămână când liderul său, vicecancelarul Heinz-Christian Strache, a fost în centrul unui scandal video şi a demisionat.

Kurz a pus capăt alianţei şi a condus un guvern minoritar interimar.

Preşedintele Austriei, Alexander Van der Bellen, trebuie să numească acum un nou cancelar pentru a forma un guvern care să obţină sprijinul parlamentului până la viitoarele alegeri naţionale, ce ar urma să fie organizate în septembrie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării