main logo
510

Australienii au avut parte de ninsoare pentru prima dată în ultimii 20 de ani

În mai multe regiuni din Australia a nins în weekend prima dată în ultimii 20 de ani după ce un front atmosferic polar a adus viscol și ninsoare.

Australienii au avut ninsoare pentru prima dată în ultimii 20 de aniFoto: china-briefing.com

În sud-estul continentului a nins pentru prima oară în ultimele decenii, iar regiunea Blue Mountains (Munţii Albaştri) a fost acoperită sâmbătă de un strat de nea lucru rar întâlnit, transmite Știri.md cu referire la libertatea.ro.

În mai multe localități din statul Noul Wales de Sud a nins pentru prima oară după aproape două decenii, ultimele zăpezi au fost consemnate în zonă în 1985 şi 2000. 

Michael Efron de la Biroul de meteorologie australian, spune că acest fenomen s-a datorat unui ”vortex antarctic” format în largul Tasmaniei. Vortexul a fost însoţit de rafale puternice de vânt cu viteze de până la 100 km/h. 

În statul Victoria, o femeie a decedat după ce un copac a căzut pe maşina în care se afla și sute de acoperișuri au fost luate de vânt. 

Condiţiile meteorologice urmează să se amelioreze luni şi marţi, odată cu apropierea din vest a unui sistem marcat de presiune atmosferică ridicată, scrie Agerepres citând Xinhua. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării