main logo
307

Australia: Premierul Morrison anunţă alegeri la 18 mai

Premierul australian, Scott Morrison, a anunţat joi organizarea de alegeri legislative la 18 mai, dând astfel lovitura de începere unei campanii electorale care va fi centrată pe climă şi economie.

Australia: Premierul Morrison anunţă alegeri la 18 mai

"Trăim în cea mai bună ţară din lume", a declarat Scott Morrison, adăugând că viitorul ţării "depinde de o economie puternică", transmite Știri.md cu referire la Agerpres.

La finalul votului, australienii vor decide dacă guvernul conservator va obţine al treilea mandat şi dacă Scott Morrison se va putea menţine la putere împotriva oricăror aşteptări.

Potrivit sondajelor, opoziţia laburistă de centru-stânga are un avans considerabil şi, prin urmare, va putea forma viitorul guvern avându-l în frunte pe fostul lider sindical Bill Shorten.

Alegerile din Australia sunt de obicei foarte strânse, cu circa 20 de locuri în parlament care decid finalul. Iar cei doi lideri de partid au în sondaje o cotă scăzută de încredere .

Înainte de anunţul datei parlamentarelor, Scott Morrison a publicat o înregistrare video unde poate fi văzut în compania familiei, invitându-i pe alegători să menţină cursul actual al ţării lor.

"Adevărata problemă este de a şti în ce ţară doriţi să trăiţi în următorii zece ani", a spus el.

La rândul său, Partidul Laburist acordă o atenţie deosebită alegătorilor de centru frustraţi că au ales un moderat ca prim-ministru, în persoana lui Malcolm Turnbull, pentru ca liberalii să îl schimbe la jumătatea drumului cu Scott Morrison, adept al unei linii mai dure.

În primul său mesaj de campanie, Bill Shorten a afirmat că numai laburiştii le pot oferi australienilor "egalitatea de şanse"

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării