main logo
923

Australia, în flăcări: 2 morți și zeci de răniți în urma incendiilor

De partea cealaltă a globului, australienii se confruntă cu incendii uriaşe de vegetaţie.

Australia, în flăcări: 2 morți și zeci de răniți în urma incendiilor

Cel puţin două persoane şi-a pierdut viaţa şi alte câteva zeci au fost rănite de flăcări, în regiunile din estul continentului, deja afectate de secetă, transmite Știri.md cu referire la Protv.ro.

Peste 150 de case au fost distruse, conform AFP.

Cei mai mulţi răniţi sunt din rândurile pompierilor, care încearcă din răsputeri să izoleze şi să lichideze focul.

Sute de pompieri australieni încearcă de două zile să stingă sau măcar să limiteze incendiile de vegetaţie care au afectat regiuni întinse din estul ţării.

Numai în Queensland au fost identificate peste 30 de focare de incendiu.

Shane Fitzsimmons, pompier: „Din cauza secetei, chiar şi cele mai mici scântei sunt suficiente să provoace foarte rapid noi incendii. Ne confruntăm cu un focar principal care se extinde cu repeziciune şi, din păcate, ne putem aştepta ca lucrurile să continue.”

În unele regiuni, flăcările s-au apropiat periculos de zonele locuite. Unii oameni au fost evacuaţi, alţii încă aşteaptă să vadă ce se va întâmpla. Mai toţi sunt însă de părere că incendiile sunt departe de a fi izolate.

Cetăţean: „(Focul, n.r.) s-a apropiat de casa noastră ieri după amiază şi apoi s-a potolit peste noapte. Apoi, odată cu vântul izbucnit la prânz, s-a înteţit din nou aşa că da, cred că a fost scăpat de sub control.”

În New South Wales, o altă regiune australiană, au fost înregistrate 14 focare de incendiu care se extind cu repeziciune. Autorităţile spun că se aşteaptă la ce e mai rău în orele următoare.

Shane Fitzsimmons, pompier: „Sunt toate şansele să avem parte de mai multe distrugeri provocate de aceste incendii care se propagă foarte rapid.”

Incendiile de vegetaţie sunt obişnuite în Australia, în această perioadă a anului, dar intensitatea lor e sporită acum de seceta extremă, care a lovit estul continentului şi de vânturile puternice care înteţesc focurile.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării