main logo
651

Au fost lansate bancnotele de 0 euro, cu fața lui Karl Marx

Orașul german Trier se străduiește să țină pasul cu cererea uriașă pentru bancnotele-suvenir de 0 euro, care au tipărite chipul celui mai faimos locuitor al său, creatorul comunismului Karl Marx.

Au fost lansate bancnotele de 0 euro, cu fața lui Karl MarxAu fost lansate bancnotele de 0 euro, cu fața lui Karl Marx.

Bancnotele de 0 euro sunt vândute pentru 3 euro în mai multe puncte din orașul Trier și reprezintă celebrarea a 200 de ani de la nașterea intelectualului.

Marx este cunoscut în special pentru lucrarea Manifestul Partidului Comunist, scrisă alături de Friedrich Engels și publicată în 1848, și analiza sarcastică asupra capitalismului ”Das Kapital”, scrisă două decenii mai târziu.

„Suvenirul este despre criticismul lui Marx asupra capitalismului și, desigur, bancnota de 0 euro se potrivește perfect cu Marx", a declarat Nobert Kaethler, șeful biroului de turism din orașul Trier, potrivit Reuters, citează libertatea.ro.

Kaethler a mai afirmat că Marx nu câștiga mult din lucrările publicate și a trăit foarte mulți ani în sărăcie.

Până acum, biroul de turism al orașului Trier a vândut aproximativ 5.000 de bancnote, care nu reprezintă bani falși, deși sunt marcați drept suvenir, iar autoritățile orașului au în depozite alte 20.000 de bancnote deja tipărite. Ele se pot găsi de vânzare, fizic, numai în orașul german, dar pot fi comandate și de pe internet.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării