main logo
442

Atenţionare de călătorie pentru insula spaniolă Gran Canaria

Ministerul Afacerilor Externe a transmis o atenţionare de călătorie pentru insula spaniolă Gran Canaria, unde peste o mie de persoane au fost evacuate din cauza unui incendiu de vegetaţie.

Atenţionare de călătorie pentru insula spaniolă Gran Canaria

Potrivit MAE, incendiul din zona muntoasă din centrul insulei spaniole Gran Canaria a fost încadrat de autorităţi ca o calamitate de nivelul 2, conform procedurilor de intervenţie în caz de urgenţă, transmite Știri.md cu referire la protv.ro.

În contextul extinderii incendiului, autorităţile au evacuat deja peste 1.000 de persoane, iar anumite segmente de infrastructură şi drumuri publice au fost închise, fiind activată unitatea militară de urgenţă şi s-a cerut sprijin logistic Comunităţii Autonome Andalucia. Sunt afectate municipiile Artenara, Tejeda şi Galdar.

Autorităţile au dislocat în zonă efective militare şi forţe de protecţie civilă pentru a sprijini eforturile pompierilor pentru stingerea incendiilor.

“Se recomandă cetăţenilor români să evite deplasările în zonele afectate, cu respectarea strictă a instrucţiunilor autorităţilor locale”, arată MAE.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României în Regatul Spaniei: +34917344004, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

În situaţii cu caracter deosebit, cetăţenii români pot apela telefonul unic de urgenţă 112 şi pot solicita asistenţă la Secţia consulară a Ambasadei României la Madrid, telefon: +34649656032.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării