main logo
588

Atentatul de la Viena: Poliţia face percheziţii într-o ţară vecină

Percheziţiile din Germania au început vineri, 6 noiembrie, în case şi birouri, ca parte a anchetei asupra atacului de la Viena, a spus poliţia, notează Le Figaro.

Atentatul de la Viena: Poliţia face percheziţii într-o ţară vecină

Cercetările se desfăşoară în trei localităţi din nord-vestul ţării, Osnabrueck, Kassel şi Pinneberg, în incinta spaţiilor aparţinând persoanelor care „nu sunt suspectate că ar fi implicate în atac,” a declarat Biroul Federal al poliţiei criminalistice germane pe Twitter, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.ro.

„Nu există nicio suspiciune iniţială că cele patru persoane afectate de măsurile de astăzi au luat parte la atac, dar se crede că au existat legături cu atacatorul suspectat,” a precizat sursa citată.

Operaţiunea a fost lansată la cererea autorităţilor austriece, a declarat aceeaşi sursă. Potrivit revistei germane Spiegel, atacatorul, un austro-macedonean în vârstă de 20 de ani, avea contacte în Germania când a încercat să ajungă în Siria în 2018 pentru a se alătura luptătorilor din grupul Stat Islamic (IS).

Anchete se desfăşoară şi în Elveţia, unde doi bărbaţi în vârstă de 18 şi 24 de ani au fost arestaţi săptămâna aceasta. Ei erau cunoscuţi de instanţe pentru proceduri penale legate de terorism. 

Bărbatul de douăzeci de ani, Kujtim Fejzulai, care a deschis focul luni seară în centrul capitalei Austriei, a ucis 4 persoane şi a rănit mai mulţi oameni.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării