main logo
435

Atentat terorist dejucat la cea mai mare catedrală din Londra

O englezoaică de 37 de ani, care s-a convertit la islam și s-a radicalizat, a fost condamnată pe viață pentru plănuirea unui atentat cu bombă la catedrala Saint Paul din Londra.

Atentat terorist dejucat la cea mai mare catedrală din Londra

Safiyya Shaikh, pe numele său real Michelle Ramsden, va trebui să stea cel puţin 14 ani în spatele gratiilor. Ea s-a convertit la islam în 2007, înainte de a se radicaliza, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.

Potrivit procuroarei Alison Morgan, Safiyya Amira Shaikh îşi exprimase ''intenţia de a se sinucide şi de a omorî cât mai multe persoane posibil''.

Fenmeia căutase pe internet cum ar putea provoca cât mai multe distrugeri posibile la catedrală, cea mai mare și una dintre cele mai cunoscute din Londra.

Locuitoare a orăşelului Hayes, situat la vest de Londra, Safiyya Amira Shaikh a început în septembrie 2019 să facă activitate de recunoaştere pentru a evalua dispozitivul de securitate al catedralei Saint Paul şi posibilitatea de a introduce o bombă în lăcaşul de cult.

Ea a găsit și doi complici - un bărbat şi o femeie care s-au prezentat ca fiind căsătoriţi - , numai că în realitate erau poliţişti sub acoperire.

Femeia a fost filmată într-un parc în timp ce îi înmâna 'soţiei' complice două genţi goale care urmau să îi fie returnate conţinând bombe funcţionale.

''Mi-ar plăcea cu adevărat să distrug acel loc'', le-a transmis ea celor poliţiştilor sub acoperire, referindu-se la catedrala Saint Paul.

De asemenea, ea a lăudat gruparea Stat Islamic şi a încurajat uciderea de civili de către jihadişti în întreaga lume, au afirmat procurorii britanici.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării