main logo
434

Atentat cu mașină capcană la o școală de poliție din Columbia. Cel puțin 9 morți și 41 de răniți

Cel puțin nouă persoane au murit, iar alte 41 de persoane au fost rănite, după ce o mașină capcană a fost detonată joi în apropiere de o academie de poliție din Bogota, într-un atac pe care președintele Ivan Duque l-a descris ca pe un „act terorist mizerabil”, relatează AFP.

Atentat cu mașină capcană în Columbia. Cel puțin 9 morți și 41 de răniți

Președintele Duque, care este la putere din luna august, a înăsprit lupta împotriva drogurilor (Columbia este cel mai mare producător de cocaină din lume) , iar condițiile de reluare a negocierilor de pace cu Armata Națională de Eliberare au fost suspendate, motiv pentru care ELN a intensificat atacurile asupra țintelor de poliție din Columbia, transmite Ştiri.md cu referire la hotnews.ro

„Mergem la fața locului, am ordonat poliției să identifice autorii acestui atac să îi aducă în fața justiției. Noi, columbienii, respingem terorismul și suntem uniți în a-l înfrunta”, a scris pe Twitter președintele columbian aflat în deplasare în provincii, anunțând astfel că se întoarce de urgență în Bogota.

Explozia a avut loc după ceremonia de promovare care a avut loc la Școala de ofițeri ”General Francisco de Paula Santander”.

Scena din afara academiei de poliție Santander a fost una haotică, mai multe ambulanțe și elicoptere au ajuns în zonă, potrivit The Guardian. 

Martorii au declarat că au auzit o explozie puternică care a distrus ferestrele clădirilor din apropiere. 

Imaginile prezentate pe rețelele de socializare online au arătat un vehicul carbonizat înconjurat de moloz care se afla în campusul universității.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării