main logo
441

Atentat cu mașină-capcană în Afganistan: 4 americani au murit

Patru cetățeni din Statele Unite, printre ei trei militari și un contractor civil, au murit, după ce un vehicul-capcană a explodat în apropierea bazei aeriene Bagram din Afganistan. Atentatul a fost revendicat de mișcarea talibană.

Atentat cu mașină-capcană în Afganistan: 4 americani au murit

Anunțul morții celor patru cetățeni americani a fost făcut de autoritățile NATO și SUA, relatează site-ului cotidianului The Boston Globe, citat de Mediafax. Un atacator sinucigaș a detonat o mașină încărcată cu explozibil, în apropierea bazei aeriene de la cea mai mare bază militară americană din Afganistan, aflată la nord de Kabul, transmite Ştiri.md cu referire la libertatea.ro.

Pe Twitter, talibanii au anunțat că explozia a distrus un vehicul blindat, iar mai mulți militari străini au fost uciși sau răniți. 

Autorităţile NATO şi SUA au precizat că alţi trei militari americani au fost răniţi în urma atacului. 

Atentatul a avut loc în contextul în care oficialii americani și talibani poartă negocieri privind un potențial acord de pace care să pună capăt conflictului care durează de aproape 18 ani.

Pe 23 martie, patru oameni au murit și alți 31 au fost răniți, în urma unui atac cu explozibili la o ceremonie publică din Afganistan.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării