main logo
4148

Atacuri în Daghestan: Șase polițiști și un preot ortodox au fost uciși

Șase polițiști și un preot ortodox au fost uciși, iar alți 12 polițiști au fost răniți în atacurile comise duminică de bărbați necunoscuți asupra a două biserici ortodoxe, a unei sinagogi și a unui post al poliției rutiere în orașele Derbent și Mahacikala din Daghestan, republică majoritar musulmană din Caucazul rus, transmit Reuters și EFE, citând Ministerul de interne regional.

Atacuri în Daghestan: Șase polițiști și un preot ortodox au fost ucișiFoto: digi24.ro

„În jurul orei 18:00 (15:00 GMT) în Derbent, persoane necunoscute au tras cu arme automate asupra unei sinagogi și a unei biserici”, a informat ministerul pe Telegram. „Conform informațiilor preliminare, un polițist a fost ucis și un altul a fost rănit”, a adăugat ministerul. Comitetul național antiterorist a informat că preotul bisericii ortodoxe, un bărbat de 66 de ani, a fost ucis în atac, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

Comitetul a declarat alertă „pentru asigurarea securității, oprirea crimelor teroriste și arestarea celor implicați în atac”. 

Ministerul de Interne a mai raportat că un alt atac a avut loc duminică la Mahacikala, capitala Daghestanului, la aproximativ 110 km nord de Derbent, unde persoane necunoscute au tras asupra unei alte biserici și a unui punct de control în trafic, omorând un polițist și un paznic al bisericii, și rănind alți șase polițiști.

Televiziunea publică rusă a difuzat imagini cu o sinagogă cuprinsă de foc și coloane dense de fum.

Ulterior, poliția a anunțat că numărul răniților în atacurile din cele două orașe a ajuns la 16. În Derbent, atacatorii au fugit cu o mașină VW Polo albă, în timp ce în Mahackala au avut loc schimburi de focuri între polițiști și atacatori. 

Potrivit autorităților, doi dintre atacatori au fost uciși și alții au fost arestați. Liderul Daghestanului, Serghei Melikov, a declarat că aceste atacuri „sunt o încercare de a destabiliza situația” din republică și a cerut populației să rămână calmă. 

Direcția de investigații a Comitetului de anchetă din Daghestan a deschis dosare penale pentru atacuri teroriste în legătură cu atacurile din cele două orașe. Atacurile au avut loc în ziua în care rușii ortodocși sărbătoresc Rusaliile.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării