main logo
474

Atacul trolilor ruși asupra președintelui Italiei va fi investigat ca act terorist

Investigarea atacului „fabricii de trol” din Rusia în rețelele sociale asupra președintelui Italiei, Sergio Mattarella, va fi încredințată specialiștilor în lupta împotriva terorismului din Italia, transmite ANSA.

Atacul trolilor ruși asupra președintelui Italiei va fi investigat

Agenția remarcă că ancheta procuraturii din Roma va demara în următoarele zile, după care cazul va fi transferat experților în lupta împotriva terorismului, transmite Știri.md cu referire la paginaderusia.ro.

De asemenea, se așteaptă ca luni, 6 august, Comisia parlamentară care supraveghează Serviciul de Informații și Securitate (COPASIR) să audieze un raport al șefului serviciului secret italian DIS, Alessandro Pansa, privind atacul ”trolilor” ruși asupra Președinției Italiei.

Amintim că, în noaptea de 28 mai, la câteva ore după ce președintele italian a refuzat să-l numească pe euroscepticul Paolo Savona ca ministru de finanțe, a fost lansat un atac masiv împotriva lui Mattarella în rețelele sociale.

Pe Twitter, în doar câteva minute, s-au postat împotriva președintelui italia mesaje de pe 400 de conturi. După cum notează ANSA, urmele tuturor conturilor au condus la o singură sursă – „fabrica de trol” din Rusia.

În mesajele adresate președintelui Mattarella, deseori într-o formă vulgară, ”trolii” ruși cereau demisia acestuia.

Reprezentanții opoziției din Partidul Democrat cer crearea unei comisii parlamentare care să investigheze presupusul amestec al Rusiei în procesele politice din Italia.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării