main logo
3246

Atacul terorist de la Moscova: Bilanțul celor uciși a crescut la 152

Autoritățile ruse au anunțat că numărul morților în urma atacului de vineri din sala de concerte din Moscova a ajuns la 152, iar peste 100 de peroane au fost rănite.

Atacul terorist de la Moscova: Bilanțul celor uciși a crescut la 152Imagine simbol

În Rusia, duminică, 24 martie va fi zi de doliu naţional după masacrul de vinerii, cel mai sângeros atac de pe teritoriul european revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic, transmite Știri.md cu referire la Hotnews.ro.

Indivizi înarmaţi şi îmbrăcaţi în uniforme de camuflaj au pătruns în sala de concerte Crocus City Hall, înainte să deschidă focul cu arme automate asupra mulţimii şi să declanşeze un incendiu folosind un lichid inflamabil.

Denunţând un act „terorist barbar”, preşedintele Vladimir Putin a promis, într-un discurs televizat sâmbătă, că vinovaţii vor fi cu toţii pedepsiţi. Liderul rus a anunţat că „cei patru autori" ai atacului au fost arestaţi „în timp ce se îndreptau spre Ucraina", fără a menţiona revendicarea grupării jihadiste Statul Islamic.

Kremlinul anunţase anterior „arestarea a 11 persoane, între care patru terorişti implicaţi în atentat”. Aceşti patru „cetăţeni străini” au fost capturaţi în regiunea Briansk, la graniţa cu Ucraina şi Belarus, potrivit autorităţilor ruse.

Acest atac, care a avut loc la o sală de concerte din Krasnogorsk, la nord-vest de capitala Rusiei, este cel mai grav atentat terorist din Rusia în ultimii douăzeci de ani şi cel mai sângeros revendicat de SI în Europa.

Căutările printre dărâmăturile clădirii devastate de flăcări şi al cărei acoperiş s-a prăbuşit parţial continuă şi ar putea dura câteva zile, iar bilanţul morţilor ar putea creşte.

Statul Islamic, împotriva căruia Moscova luptă în Siria şi care activează, de asemenea, în Caucazul rus, a comis deja atacuri în Rusia de la sfârşitul anilor 2010, însă gruparea nu a revendicat niciodată responsabilitatea pentru un atac de o asemenea amploare.

Amintim că mai multe persoane au fost ucise și rănite în incidentul armat care a avut loc pe 22 martie la sala de concerte Crocus City Hall din apropierea Moscovei.

În context, ex-președintele Igor Dodon și ex-premierul Ion Chicu au venit cu mesaje de condoleanțe după atacul armat de la Moscova.

Și Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă condamnă atacul terorist care a avut loc la Moscova și exprimă condoleanțe rudelor și prietenilor celor uciși și răniți.

Preşedintele rus Vladimir Putin este informat „constant” şi a fost informat „încă din primele minute” despre atacul sângeros de vineri seară de la o sală de concerte de la periferia Moscovei.

Iar Dmitri Medvedev amenință cu o răzbunare „prin teroare” după atacul armat din sala de concert de la Moscova. Fostul locțiitor al lui Putin spune că dacă atacul a fost comis de „teroriști ai Kievului, trebuie găsiți și distruși fără milă, inclusiv oficialii statului”.

Totodată, Iulia Navalnaia, văduva liderului opoziției ruse Alexei Navalnîi și-a exprimat condoleanțele față de victimele incidentului de la Crocus City Hall și a îndemnat ca cei responsabili să fie aduși în fața justiției.

Gruparea militantă sunită Stat Islamic a revendicat vineri, pe canalul de Telegram al grupului, responsabilitatea pentru atacul armat de la sala de concerte de la periferia Moscovei.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării