main logo
1109

Atacul din Norvegia este considerat unul terorist. Cine este autorul

Atacul armat de la o moschee din apropierea capitalei norvegiene Oslo este tratat drept o tentativă de act terorist”, a anunţat duminică poliţia.

Atacul din Norvegia este considerat unul terorist. Cine este autorul

„Ancheta a arătat că atacatorul are opinii de extremă dreaptă”, a declarat Rune Skjold, de la poliţia din Oslo, transmite Știri.md cu referire la Protv.ro.

Skjold a explicat că suspectul şi-a exprimat sprijinul pentru Vidkun Quisling (Vidkun Abraham Lauritz Jonsson Quisling care, la 9 aprilie 1940, în contextul invaziei germane a Norvegiei, a preluat cu forţa puterea printr-o lovitură de stat sprijinită de Germania nazistă - n.r.) şi are atitudini antiimigraţie.

Pentru moment, individul a fost pus sub acuzare pentru tentativă de omor şi pentru crimă, nu şi pentru terorism, a adăugat Skjold.

Premierul norvegian Erna Solberg s-a deplasat duminică la un hotel în Baerum pentru a vizita membri ai centrului islamic Al-Noor şi ai moscheii cu acelaşi nume care se strânseseră pentru a marca festivalul musulman Eid al-Adha, informează dpa.

„Ceea ce s-a întâmplat este ceva ce nu ar fi trebuit să se întâmple în Norvegia. Norvegia ar trebui să fie un loc sigur”, le-a declarat Solberg ziariştilor. Ea a fost însoţită de Abid Raja, membru al parlamentului din partea Partidului Liberal.

Raja a apreciat că este nevoie să se tragă un semnal de alarmă în privinţa islamofobiei din Norvegia şi a mulţumit pentru mesajele de sprijin venite din partea altor norvegieni.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării