main logo
386

Atac sângeros în Burkina Faso: Sunt aproape 40 de morţi şi 60 de răniţi

Atac jihadist în Burkina Faso, un convoi de autobuze care se duce ala o mină de aur a fost atacat.

Atac sângeros în Burkina Faso: Sunt aproape 40 de morţi şi 60 de răniţiFoto: romaniatv.net

O ambuscadă asupra unui convoi care transporta angajaţi ai unei companii miniere canadiene în estul Burkinei Faso a făcut miercuri cel puţin 37 de morţi şi 60 de răniţi, fiind vorba de cel mai sângeros atac înregistrat în această ţară de la începutul violenţelor jihadiste în urmă cu aproape cinci ani, relatează AFP şi DPA.

"Bilanţul provizoriu al acestei ambuscade este de 37 de civili morţi şi 60 de răniţi", a declarat guvernatorul regiunii Est, coloneul Saidou Sanou, transmite Știri.md cu referire la Romaniatv.net.

Atacul, comis în cursul dimineţii de miercuri de "indivizi înarmaţi neidentificaţi", a vizat un convoi de cinci autobuze care transportau angajaţi ai unei mine de aur a companiei canadiene Semafo, în provincia Tapoa, conform unui comunicat al guvernatorului regiunii şi potrivit Semafo.

Cele cinci autobuze transportau angajaţi, antreprenori şi furnizori legaţi de compania minieră şi era escortaţi de militari, conform Semafo.

Atacul s-a produs la 40 de kilometri de mina de aur de la Boungou (proprietate a Semafo), ale cărei activităţi nu au fost afectate, a precizat compania.

Nordul Burkinei Faso, care se învecinează cu Mali şi Niger, serveşte ca refugiu pentru extremişti islamişti care atacă regulat populaţia civilă.

Această ţară din Africa de Vest se numără printre cele mai sărace zece state din lume, conform ONU.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării