main logo
1519

Atac lângă Tel Aviv: Un bărbat a deschis focul și a împușcat cinci oameni

Un polițist a murit și alți patru au fost răniți, în urma unui atac terorist care a avut loc marți, pe o autostradă din Israel. Incidentul a avut loc în apropiere de Tel Aviv, iar polițiștii care au ajuns la fața locului au spus că un terorist înarmat s-a apropiat de șoseaua de mare viteză și a început să tragă într-o mașină de poliție și în alte mașini care treceau prin zonă, relatează Times of Israel.

Atac lângă Tel Aviv: Un bărbat a deschis focul și a împușcat 5 oameniFoto: digi24.ro

Investigațiile preliminare arată că atacatorul s-a apropiat de autostradă pe jos, l-a împușcat pe polițist și apoi a continuat să tragă, pentru ca într-un final să fie la rândul său doborât de un civil înarmat, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

„Cu puțin timp în urmă, un terorist a apărut pe șosea în apropiere de Tel Aviv, lângă (orașul) Yavne, și a început să tragă asupra unei mașini de poliție, apoi a mers mai departe și a tras asupra altor mașini aflate în trecere și a rănit patru persoane”, a declarat presei purtătoarea de cuvânt a poliției Mirit Ben Mayor.

„Din fericire, (atacatorul) a fost neutralizat și ucis de un cetățean care se afla pe drum”, a adăugat ea. 

Nu au fost comunicate deocamdată detalii privind identitatea sau motivele atacatorului.

Potrivit Magen David Adom, echivalentul israelian al Crucii Roșii, civilul care a intervenit este un membru al său care nu era de serviciu în momentul atacului.

„Conduceam și am văzut o persoană înarmată care stătea pe drum”, a declarat voluntarul pentru postul public de televiziune Kan, potrivit Times of Israel. „La început am crezut că este un polițist, iar apoi a tras câteva focuri spre mine. M-am ferit și imediat după aceea am sărit din mașină, am scos arma și l-am împușcat”, a mai spus el. 

Sosit la locul tirurilor, ministrul securității interne, Itamar Ben Gvir, a salutat un „erou”. 

Incidentul survine la câteva zile după ce o persoană a fost ucisă și cinci rănite, miercurea trecută, într-un atac cu armă albă în orașul Hadera din centrul Israelului, atac calificat atunci de mișcarea palestiniană islamistă Hamas drept o „operațiune eroică”. Hamas a îndemnat totodată la „lovituri și mai dureroase împotriva ocupației”. 

La începutul lui octombrie, șapte persoane au fost ucise într-un atac armat și un atac cu cuţitul revendicat de Hamas la Tel Aviv.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării