main logo
411

Atac la Tokyo. Martori: Bărbatul avea câte un cuțit în fiecare mână

Japonezii sunt deopotrivă şocaţi şi consternaţi, după ce un individ înarmat cu un cuţit a înjunghiat mai mulţi copii de şcoală primară, dar şi adulţi, în oraşul japonez Kawasaki.

Atac la Tokyo. Martori: Bărbatul avea câte un cuțit în fiecare mână

O fetiţă de 12 ani şi un bărbat de 39 de ani au murit în urma rănilor, iar alţi 17 elevi au fost răniţi, transmite Știri.md cu referire la Stirileprotv.ro.

După comiterea faptelor, suspectul de aproximativ 50 de ani s-a sinucis cu aceeași armă.

Atacatorul s-a apropiat de rândul făcut de copii pentru a urca în autobuzul şcolar, în apropierea gării Noborito din Kawasaki. 

A scos cuţitul şi a atacat la întâmplare elevi, dar şi câţiva adulţi nimeriţi în staţie. Se pare că a urcat şi-n autobuz ca să facă mai multe victime.

Martor: “Am văzut o femeie de vreo 40 de ani zăcând pe asfalt. sângera abundent în zona gâtului, femeia nu mai mişca”.

Poliţiştii au găsit la faţa locului două cuţite. Când a considerat că nu mai dispune de timp pentru a-şi continua agresiunea smintită, individul şi-a provocat singur răni grave la nivelul gâtului cu acelaşi cuţit.

Martor: “Am văzut un bărbat care avea câte un cuţit în fiecare mână şi stătea aşa cu ele. S-a înjunghiat singur şi s-a prăbuşit”.

Poliţiştii l-au găsit sângerând lângă bordură. Ulterior, medicii au constatat decesul.

16 dintre cele 17 persoane rănite sunt fete. Câteva sunt în stare critică.

Locul, un cartier rezidenţial foarte liniştit în mod obişnuit, a fost împânzit de ambulanţe şi criminalişti. Au fost ridicate câteva corturi ca să li se acorde primele îngrijiri răniţilor.

Aflat în ultimele ore ale vizitei sale la Tokio, preşedintele american, Donald Trump, şi-a exprimat solidaritatea cu poporul japonez şi a transmis condoleanţe familiilor.

Japonia deține una dintre cele mai scăzute rate ale infracţionalităţii violente din lume, datorită legislaţiei stricte cu privire la controlul armelor. Totuşi, ocazional, dezlănţuiri de violenţă oarbă îndoliază arhipelagul.

În 2016, 19 pacienți dintr-un centru pentru persoane cu dizabilități au fost înjunghiați mortal de un fost angajat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării