main logo
800

Atac în Franța: Bărbat, arestat după ce a postat o fotografie cu o victimă

Un bărbat a fost arestat vineri pentru că a postat online fotografia uneia dintre cele trei victime ale atacului sângeros în biserica din Nisa, informează AFP, citând o sursă de pe lângă Parchet, care a confirmat că acesta a deschis o anchetă.

Atac în Franța: Bărbat, arestat după ce a postat o poză cu o victimă

Bărbatul este suspectat că ar fi publicat o poză a uneia dintre victimele tăiate la gât pe un forum al site-ului Jeuxvideo.com, potrivit aceleiaşi surse, transmite Știri.md cu referire la Libertatea.ro.

Suspectul este interogat în sediul Brigăzii de reprimare a delincvenţei împotriva persoanei (BRDP) și i s-a deschis anchetă pentru ”difuzarea de mesaj cu caracter violent”, a precizat Parchetul, fără a oferi detalii despre profilul acestuia. 

Fotografia femeii de 60 de ani, care a suferit o profundă tăiere a gâtului, aproape o decapitare, a fost difuzată pe reţelele de socializare şi pe mai multe site-uri. 

Platforma Pharos, însărcinată să detecteze conţinuturi online ilicite, a semnalat mai multe difuzări ale acestei imagini macabre. 

Joi a avut loc un nou atac terorist în catedrala Notre-Dame din Nisa, unde trei oameni au fost uciși, dintre care unul decapitat. Un tânăr tunisian, în vârstă de 21 de ani, a tăiat gâtul capelanului bisericii Notre-Dame l’Assomption din Nisa, Vincent Loques, tată a două fete, care ar fi împlinit 55 de ani vineri. 

Cea de-a doua victimă, Simone Baretto Silva, o braziliancă, mamă a trei copii, de 44 de ani, a fost lovită cu cuţitul de mai multe ori și a decedat într-un restaurant în care se refugiase. 

A treia victimă, căreia i s-a distribuit fotografia pe rețelele sociale, era o femeie în vârstă de 60 de ani, care se dusese la bazilica Notre-Dame joi dimineață să se roage când a fost atacată brutal în interiorul bisericii. 

Surse din poliție au declarat că i s-a tăiat gâtul profund, iar ucigașul a părut ”hotărât să o decapiteze”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării