main logo
1209

Atac cu rachete asupra portului Odesa: Un mort și cinci răniți

Portul din Odesa a fost ținta unui atac cu rachete balistice lansate de armata rusă, luni seara, una dintre acestea lovind nava civilă, aflată sub pavilionul Palau. Incidentul s-a soldat cu moartea unui ucrainean de 60 de ani și rănirea a cinci persoane străine, conform declarațiilor guvernatorului regiunii Odesa, Oleg Kiper, notează DW.

Atac cu rachete asupra portului Odesa: Un mort și cinci rănițiImagine simbol

Vicepremierul pentru reconstrucție al Ucrainei, Oleksii Kuleba, a subliniat că acesta este al doilea atac asupra unei nave civile în ultimele zile, ceea ce demonstrează încercarea Rusiei de a sabota activitatea coridorului de export al cerealelor ucrainene prin Marea Neagră, transmite Știri.md, cu referire la radiomoldova.md.

„Aceste atacuri subminează eforturile de menținere a stabilității alimentare la nivel global”, a precizat Kuleba, adăugând că asemenea acțiuni pot destabiliza și mai mult regiunile dependente de importurile de cereale ucrainene.

Aceste incidente recente ridică noi îngrijorări privind securitatea transportului maritim în Marea Neagră, un factor esențial pentru exporturile agricole ale Ucrainei. 

După încheierea acordului de export de cereale, atacurile asupra porturilor și navelor comerciale din Odesa au crescut, afectând lanțul de aprovizionare global și punând presiuni asupra piețelor alimentare internaționale.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării