main logo
444

Atac cu drone în Arabia Saudită: Două instalații petroliere au ars

Două instalaţii petroliere din Arabia Saudită sunt afectate de incendii masive în urma unor atacuri cu drone produse sâmbătă. Atacurile au fost revendicate de insurgenţii huthi din Yemen.

Atac cu drone în Arabia Saudită: Două instalații petroliere au arsFoto: Guliver

Incendiile afectează instalaţiile petroliere Abqaiq – cea mai mare instalație de procesare a petrolului din lume - şi Khurais, deţinute de compania de stat saudită Aramco, relatează Euronews, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Un purtător de cuvânt al rebelilor huthi susţinuţi de Iran a declarat că în atacurile care au provocat incendii la două rafinării din Arabia Saudită au fost utilizate zece drone.

Operaţiunile contra obiectivelor saudite vor fi intensificate „atât timp cât agresiunile continuă”, a avertizat purtătorul de cuvânt al insurgenţilor huthi.

O coaliţie condusă de Arabia Saudită efectuează raiduri aeriene împotriva insurgenţilor huthi, în Yemen.

Pe de altă parte, Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammad bin Salman, a anunțat că ţara sa are „voinţa şi capacitatea” de a riposta la atacul cu drone lansat de rebelii yemeniţi, relatează Agerpres.

Regatul are voinţa şi capacitatea de a face faţă şi a răspunde la această agresiune teroristă”, a spus prinţul Mohammad bin Salman în cursul unei discuţii telefonice cu preşedintele american, Donald Trump.

Rebelii houthi au revendicat cele două atacuri precedente, în mai şi august, asupra instalaţiilor Aramco în regatul saudit.

Atacul cu drone asupra celor două instalaţii petroliere din Arabia Saudită a provocat oprirea temporară a producţiei celor două situri, afectând aproximativ jumătate din producţia gigantului petrolier naţional Aramco, a anunţat sâmbătă Ministerul saudit al Energiei, citat de AFP, relatează Agerpres.

Atacul a dus la suspendarea provizorie a producţiei la siturile Abqaiq şi Khurais, a declarat ministrul saudit al energiei, prinţul Abdulaziz bin Salman, într-un comunicat dat publicităţii de agenţia de presă SPA. Atacul a determinat întreruperea producţiei a 5,7 milioane de barili de ţiţei, circa 50% din producţia totală a Aramco, a adăugat el.

 Potrivit autorităților saudite, cele două incendii ar fi fost deja stinse.

Картинки по запросу Atac cu drone Arabia

Картинки по запросу Atac cu drone Arabia

Картинки по запросу Atac cu drone Arabia

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării