main logo
506

Atac cu cuțitul în Franța: O persoană a murit, iar alte 6 sunt rănite

O persoană a fost găsită decedată, iar șase au fost rănite, sâmbătă, în orașul Villeurbanne, în apropiere de Lyon, în centrul Franței, după un atac cu ceea ce se presupune a fi un cuțit, a spus o sursă din cadrul poliției pentru Reuters.

Atac cu cuțitul în Franța: O persoană a murit, iar alte 6 sunt răniteFoto: Realitatea.net

Doi bărbaţi au ucis marţi cu arme albe o persoană şi au rănit alte nouă într-o suburbie a oraşului francez Lyon, transmite AFP, citând un bilanţ actualizat anunţat de autorităţi, notează Știri.md cu referire la Agerpres.

Trei dintre răniţi sunt în stare gravă, conform unei surse din poliţie unul fiind într-o situaţie de urgenţă absolută. Primul bilanţ al victimelor făcea referire la şase răniţi. Persoana ucisă este un tânăr de 19 ani.

Unul dintre cei doi atacatori a fost arestat, iar celălalt este căutat, a anunţat prefectura din Lyon, fără alte detalii.

Atacul a fost comis în jurul orei locale 16:30 (14:30 GMT) în apropierea unei staţii de metrou din Villeurbanne, o suburbie a oraşului Lyon.

Un reporter al AFP a relatat de la faţa locului că a văzut un corp ambalat într-un sac mortuar şi urcat într-o ambulanţă, urme de sânge pe jos şi un perimetru de securitate format de poliţie.

A fost sesizat Parchetul din Lyon, în timp ce Parchetul Naţional Antiterorist francez (PNAT) monitorizează situaţia, dar deocamdată nu a preluat cazul, nefiind clar în acest stadiu dacă este vorba despre un atac terorist.

Anul trecut, un atac cu un colet capcană a rănit 14 persoane în acelaşi oraş. Autorul, un algerian în vârstă de 24 de ani, a fost arestat trei zile mai târziu şi a mărturisit că jurase credinţă grupării islamiste Statul Islamic.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării