196
0
Atac cibernetic la 4 spitale din România. Avertizarea Ministerului Sănătății
196
0

Atac cibernetic la mai multe spitale din România. Ministerul Sănătăţii a transmis o avertizare către toate unităţile sanitare din România, după ce hackerii amenință sistemului informatic din sistemul sanitar.

Foto: romania-actualitati.ro

Ulterior, Serviciul Român de Informații a confirmat printr-un comunicat de presă că există atacuri cibernetice la patru spitale, respectiv „Victor Babeș” din București și spitalele din Huși, Dorohoi și Cărbunești, transmite Știri.md cu referire la Unimedia

„Din datele pe care le deținem până acum, urmare a semnalărilor primite de CERT RO la numărul special 911 și transmise mai departe către Centrul Național Cyberint am constatat că sunt afectate de ransomware ul BadRabbit 4 spitale: Victor Babeș - București, Huși, Dorohoi și Cărbunești. O echipa a CNC a plecat la Victor Babeș pentru a analiza situația și a ridica artefactele care ne permit să înțelegem cum are loc infecția și ce măsuri trebuie luate pentru a o opri. Din analizele preliminare efectuate reiese faptul că pentru oprirea infecției este suficientă instalarea oricărui produs antivirus recunoscut în domeniu. Cel mai probabil infecția se bazează pe inginerie socială (păcălirea utilizatorului) și nu pe exploatarea unei vulnerabilități (slăbiciuni) a sistemului. Ransomwareul nu este de mare complexitate, fiind detectabil de care orice produs antivirus clasic”, potrivit unui comunicat transmis de SRI.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter