main logo
2274

Atac cibernetic fără precedent asupra presei de stat a lui Putin

Radiodifuzorul de stat al Rusiei, VGTRK, a fost, luni, ținta unui atac cibernetic „fără precedent”, care a afectat serviciile de difuzare online și serverele interne ale companiei. Au fost afectate și serviciile de streaming ale unor canale TV, precum Rusia-1 și Rusia-24.

Atac cibernetic fără precedent asupra presei de stat a lui PutinFoto: hotnews.ro

Informațiile despre atacul cibernetic au fost confirmate de purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, transmite Știri.md cu referire la hotnews.ro.

El a declarat că sprijină radiodifuzorii care au fost afectați, iar specialiștii lucrează pentru a afla cine este responsabil de atacul cibernetic. 

Presa de stat a recunoscut că a fost victima unui atac informatic, însă a susținut că „nu s-au produs daune semnificative asupra activităților media”, iar specialiștii lucrează „pentru a elimina consecințele acestei interferențe rău intenționate”.

„Totul funcționează normal”, au adăugat aceștia. 

Publicația de stat Gazeta.ru a relatat că grupul de hackeri „sudo rm -RF”, legat de Ucraina, se află în spatele atacului.

O sursă guvernamentală de la Kiev a declarat că hackeri ucraineni sunt responsabili pentru atacul cibernetic la scară largă împotriva companiei de stat VGTRK de luni, care coincide cu ziua de naștere a lui Vladimir Putin, potrivit Reuters. Liderul de la Kremlin împlinește 72 de ani.


Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării