main logo
5353

Atac asupra lui Trump: Ce au găsit autoritățile în mașina suspectului

Autoritățile americane au descoperit dispozitive explozive în mașina tânărului care ar fi încercat să-l asasineze pe Donald Trump, a relatat duminică Wall Street Journal, citând surse care au dorit să li se păstreze anonimatul, transmite Reuters.

Atac asupra lui Trump: Ce au găsit autoritățile în mașina suspectuluiFoto: agerpres.ro

Mașina condusă de presupusul atacator, Thomas Matthew Crooks, era parcată lângă locul de desfășurare a mitingului electoral al lui Trump din Butler, în statul Pennsylvania, transmite Știri.md cu referire la agerpres.ro.

Atât Wall Street Journal, cât și ABC News au mai scris că arma folosită de tânărul de 20 de ani - o semiautomată AR-15 - fusese cumpărată de tatăl acestuia.

Atacatorul l-a rănit pe Trump la urechea dreaptă, omorând în schimb un participant la miting și rănind grav alți doi.

Autoritățile l-au identificat duminică pe spectatorul ucis ca fiind Corey Comperatore, în vârstă de 50 de ani, din Sarver, Pennsylvania, despre care guvernatorul statului, Josh Shapiro, a declarat presei că a murit protejându-și familia de gloanțe.

„Corey a fost un susținător fervent al fostului președinte și era extrem de fericit că este alături de el ieri-seara în comunitate”, a spus Shapiro. „Dezacordurile politice nu pot fi niciodată reglementate prin violență.”

Știri.md amintește că sâmbătă fostul președinte american a fost rănit la o ureche, într-un schimb de focuri, la un miting de campanie în orașul Butler, statul Pennsylvania. După ce s-au auzit focurile de armă, fostul președinte american s-a lăsat la pământ, fiind imediat înconjurat de forțele de securitate.

FBI l-a identificat pe autorul tentativei de asasinat ca fiind Thomas Matthew Crooks, un bărbat de 20 de ani din Pennsylvania.

Citește și: Momentul în care s-a tras asupra lui Trump la mitingul din Pennsylvania

Citește și: Planul lui Donald Trump după ce a fost ținta unei tentative de asasinat

Citește și: Trump, după ce a fost atacat: Este mai important ca oricând să fim uniți

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării