main logo
412

Atac armat într-o stațiune din Mexic: Șapte oameni au murit

Șapte persoane au murit, duminică seara, într-un atac care a avut loc într-o stațiune din estul Mexicului.

Atac armat într-o stațiune din Mexic: Șapte oameni au murit

Atacul a avut loc în stațiunea Playa del Carmen din estul Mexicului și ar fi legat de traficul de droguri, au anunţat luni autorităţile, transmite Știri.md cu referire la Protv.ro.

„Şase persoane au fost ucise pe loc şi una a decedat în timpul transferului la spital”, după atacul de duminică seară, a declarat la un canal de televiziune local secretarul pentru securitate publică din statul Quintana Roo, Alberto Capella.

Potrivit presei locale, barul se află la aproximativ 10 minute de centrul Playa del Carmen, situată în apropiere de Cancun, şi este foarte frecventat în weekend.

Primele elemente ar indica legături cu traficul de droguri, dar nu a avut loc nicio arestare, potrivit lui Alberto Capella.

Regiunea Cancun şi Playa del Carmen, cunoscute pentru plajele cu nisip alb şi apele lor turcoaz, primesc cel mai mare număr de turişti străini în Mexic.

Cartelele îşi dispută rutele traficului de droguri. Mexicul este zguduit de un val de violenţe după ce guvernul a desfăşurat armata pentru a înăbuşi cartelurile de droguri în 2006.

Peste 200.000 de persoane au fost asasinate, dintre care un număr record de 28.711 în 2017. Cifrele preliminare indică faptul că recordul de omucideri a fost din nou bătut în 2018.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării