main logo
1750

Atac armat în Austria: Două persoane au fost împușcate mortal

Primarul orașului austriac Kirchberg ob der Donau, Franz Hofer, în vârstă de 64 de ani, a fost împușcat mortal luni dimineața.

Atac armat în Austria: Două persoane au fost împușcate mortalFoto: hotnews.ro

Potrivit presei austriece, suspectul, cunoscut ca fiind un vânător, rămâne în libertate și este considerat extrem de periculos. Poliția și forțele speciale s-au deplasat de urgență la fața locului, unitatea specială antiteroristă austriacă, Cobra, fiind implicată activ în eforturile de căutare, transmite Știri.md cu referire la hotnews.ro.

De asemenea, suspectul a mai ucis un alt bărbat care era cunoscut drept un lider al organizației locale a vânătorilor.

Potrivit unor surse din presa austriacă, este posibil să mai existe o a treia victimă care a fost împușcată, însă nu există o confirmare oficială din partea autorităților.

Locuitorii au fost îndemnați să rămână în casă și să transmită mesaje de avertizare vecinilor.

Investigațiile de la locul crimelor sunt în curs de desfășurare, iar poliția încearcă să reconstituie circumstanțele acestor atacuri violente.

Liderul local al Partidul Popular Austriac, Florian Hiegelsberger, s-a declarat profund îndurerat de uciderea primarului Hofer.

„Sunt profund șocat de ceea ce s-a întâmplat. Îl cunoșteam personal foarte bine pe Franz Hofer. Este de necrezut ceea ce tocmai s-a întâmplat”, a declarat politicianul.

Guvernatorul Thomas Stelzer a fost, de asemenea, informat cu privire la incident.

Unități de urgență suplimentare, inclusiv un vehicul blindat, au fost desfășurate în timpul căutării urgente a suspectului.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării