main logo
346

Atac armat în Argentina: Un deputat rănit şi un funcţionar omorât

Un deputat argentinian, Hector Olivares, din cadrul coaliţiei guvernamentale Cambiemos, a fost grav rănit într-un atac armat comis joi în apropierea parlamentului din Buenos Aires, iar un funcţionar care îl însoţea a fost ucis, relatează AFP.

Atac armat în Argentina: Un deputat rănit şi un funcţionar omorât

"Au fost ciuruiţi de gloanţe, actul a fost premeditat", a declarat deputatul José Cano pentru canalul TN, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.ro.

Marcelo Yadon, în vârstă de 58 de ani, un oficial al provinciei La Rioja (nord-vest), a murit în atac, a precizat José Cano.

Hector Olivares, 61 de ani, deputat în acceaşi provincie şi de asemenea rănit de focurile de armă, a fost transportat la spitalul Ramos Mejia din Buenos Aires în stare gravă, potrivit serviciului de urgenţe medicale din capitala argentiniană (SAME).

Atacul a avut loc la ora 07:00 ( 10:00 GMT), când focuri de armă au fost trase dintr-o maşină de către doi bărbaţi care se aflau în piaţa situată în apropierea parlamentului.

''Potrivit informaţiilor de care dispunem, maşina în care se aflau agresorii a staţionat timp de o jumătate de oră şi îi aştepta deoarece el (Olivares) obişnuia să meargă la plimbare în fiecare zi în compania lui Yadon'', a explicat Cano, un lider al UCR (Uniunea civică radicală).

Acesta este un eveniment fără precedent în Argentina care survine în momentul în care începe campania electorală înaintea alegerilor prezidenţiale din 27 octombrie.

Conform primelor elemente ale anchetei, nu există nicio îndoială că este vorba de un act premeditat şi de nu un fapt legat de insecuritate. Agresorii au tras aproximativ 12 gloanţe.

"Este un act mafiot în mod clar. Starea de sănătate a lui Hector este delicată ", a declarat Gustavo Galvan, un alt deputat UCR din La Rioja. Acesta, rudă a deputatului rănit, a declarat pentru TN că Hector Olivares nu i-a spus că primise ameninţări.

Oficialul lucra la o lege anti-huliganism, care vizează eradicarea violenţei în fotbalul din Argentina unde majoritatea cluburilor au legături cu grupuri de susţinători ai mafiei.

El trebuia să se întoarcă joi, la sfârşitul zilei, în provincia La Rioja. "Îl operează, a fost spitalizat foarte repede, la aproximativ douăzeci de minute după atac", a declarat Ulises Lencina, un coleg al deputatului, reporterilor.

Anchetatorii analizează dacă atacul a fost îndreptat împotriva deputatului argentinian sau împotriva lui Miguel Yadon. Cele două victime aveau un apartament într-un cartier din centrul capitalei argentiniene atunci când nu se aflau în provincia La Rioja.

Secretarul pentru securitate al oraşului Buenos Aires, Marcelo D'Alessandro, a declarat că este vorba de un ''atentat'' şi că poliţia a analizat imaginile de pe camerele de supraveghere pentru a-i găsi pe atacatorii care au fugit de la faţa locului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării