main logo
1197

Atac armat din Viena: Cine era teroristul ucis de forțele speciale

Guvernul austriac a anunțat că atacatorul ucis după atacul terorist de la Viena ar fi fost un simpatizant al grupării jihadiste Statul Islamic.

Atac armat din Viena: Cine era teroristul ucis de forțele speciale

Presa austriacă îi publică numele, precizând că este vorba despre un tânăr de 20 de ani, cunoscut autorităților, transmite Știri.md cu referire la Observatornews.ro.

"Numele său este Kurtin S., născut în 2000, avea 20 de ani, s-a născut și a crescut la Viena și are rădăcini albaneze. Părinții săi provin din Macedonia de Nord, destul de discreți în ceea ce privește islamismul. El se afla pe radarul Oficiului pentru Protecția Constituției, deoarece era unul dintre cei aproximativ 90 de islamiști austrieci care doreau să călătorească în Siria. El a fost împiedicat să facă acest lucru în iulie. Poliția nu a luat în serios faptul că el planifica un atac terorist la Viena", a declarat Florian Klenk, redactor șef Falter.

"Este o persoană radicalizată care se simţea apropiată de Stat Islamic", a mai spus Karl Nehammer, ministru de interne.

Un atac terorist a avut loc la Viena, în şase locuri. Cel puţin trei persoane au fost ucise, iar alte 15 au fost rănite de către atacatori.

Cel puţin un atacator a reuşit să fugă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării