main logo
518

Asgardia, prima națiune din spațiul cosmic și-a ales președintele

Vă mai aduceți aminte de Asgardia, primul stat galactic propus pentru fondare pe o stație spațială în 2016? Ei bine, acum are un președinte, informează Digi24.

Asgardia, prima națiune din spațiul cosmic și-a ales președintele

Șeful „noului stat galactic” a devenit miliardarul și savantul rus Igor Ashurbeyli. Ceremonia de inaugurare a avut loc la Palatul Hofburg de la Viena. La eveniment au participat diplomați, oameni de știință, ingineri și avocați din diferite țări ale lumii, transmite Știri.md cu referire la agora.md.

Președintele ales a anunțat apoi obiectivele ambițioase ale primei națiuni spațiale, în special planul de a avea, în următorii 25 de ani, locuitori permanenți într-o „așezare spațială” pe Lună.

„Am stabilit toate ramurile unei națiuni. Acum pot declara că Asgardia s-a născut”, a afirmat Igor Așurbeili de la tribuna evenimentului. 

Asgardia, numită astfel după Asgard, un oraș ceresc din mitologia nordică, a fost întemeiată de către Ashurbeyli și câțiva experți în austronautică în octombrie 2016. 

Scopul proiectului este de a crea o națiune „liberă și independentă” în afara planetei Terra, cu acces egal la spațiul cosmic pentru toți oameni, indiferent de „origine, naționalitate, vârstă, sex sau rasă”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării